מיקה בן ארי
אביטל אגוזי
14 Mar
14Mar

בתמונה: אביטל - צילום: ליעד ענו

אביטל אזוגי, גדלה בכרמיאל שם למדה פיתוח קול קלאסי. לאחר השירות לאומי המשיכה ללימודי פיתוח קול בירושלים אך לימודיה נקטעו לאחר נישואיה מסיבות דתיות. לאחר 12 שנות נישואין וארבעה בנות, יצאה אביטל למסע של ריפוי עצמי, ולמרות הכל, הוציאה שתי אלבומים מעוררי השראה, ויצאה לדרך חדשה.


גישתה הייחודית:

"אני לא רוצה רק להיות זמרת, אני רוצה להיות זמרת שמרפאה" אומרת אביטל. "ככל שהעמקתי והוצאתי את הכאבים והאמונות שישבו בי, מצאתי מים טהורים, מצאתי את הקול שלי, התפייסתי איתו ועם הבורא, והיום אני חיה מתוך שקט פנימי מאוד מבורך. את הדרך הזו אני שרה דרך השירים שלי ובהופעות שלי אני גם מספרת את הדרך. אני גם מלמדת את הדרך הזו אמנים אחרים שמגיעים ללמוד אצלי." אביטל משלבת טכניקות פיתוח קול עם עולמות הטיפול והרוח. היא מאמינה כי הקול הוא כלי רב עוצמה לריפוי, הן עבור הזמרת והן עבור המאזינים. "ככל שהכלי נקי ומתוקן יותר, כך הקול שעובר דרכו יכול לרפא, לגעת ולעורר עוד לבבות", היא מסבירה.

"ככל שהעמקתי והוצאתי את הכאבים והאמונות שישבו בי, מצאתי מים טהורים, מצאתי את הקול שלי, התפייסתי איתו ועם הבורא, והיום אני חיה מתוך שקט פנימי מאוד מבורך.

המסע האישי:

חייה של אביטל לא היו קלים. אביטל חוותה ילדות לא פשוטה, ובמהלכה חוותה טראומות ופיתחה דפוסים של ריצוי והתכחשות עצמית. עם השנים סבלה אביטל מפוסט טראומה מורכבת בעקבות חוויות הילדות הלא פשוטות שעברה, לאחר כמה שנים התחתנה אביטל ומצאה את עצמה במערכת יחסים רעילה ונרקיסיסטית עם בעלה לשעבר, לאחר 12 שנות נישואים ובתור אמא לארבעה, החליטה אביטל שהיא יוצאת למסע של קבלה, וריפוי עצמי, לאחר מכן הוציאה אביטל את האלבום והמופע ׳מריצוי לרצון׳ שזכה לתמיכת קרן היוצרים של מפעל הפיס ושל אקו"ם. ופיתחה את השיטה לפיתוח קול הוליסטי בעקבות ההתפתחות שעברה "אני חושבת שלפני הכל המוזיקה הצילה אותי." מספרת אביטל " זה כלי מאוד מהותי שליווה אותי ושיקף לי את עצמי, וזה שגדלתי על לימודי פיתוח קול ממש כבר הכין את התרופה למה שעברתי בהמשך והשאיר אותי מחוברת לעצמי על אף נסיבות חיי. פיתוח הקול שעברה אביטל לא היה רק כלי עבור הקול שלה, אלא תרגול של אהבה עצמית."אני ממליצה לכל אדם לעבור פיתוח קול", מספרת." ולמצוא אופן יצירתי שבו הוא מתבטא: שירה, כתיבה, אמנות, תנועה, ריקוד. זה מרפא לנפש. מעבר לזה, הייתי מבקשת לשהות עם עצמנו ולשאול - מה אני רוצה? רובנו נשארים בשאלה מה אני לא רוצה.. אבל המוח מזמן את מה שנעסוק בו, ואם נעסוק ב׳מה לא׳ נזמן עוד מהחוסר הזה. תתחילו לתרגל לדמיין ׳מה כן׳, ׳איך אני ארגיש כשזה יקרה׳ וכך לחווט את המוח שזה אפשרי. זה יזמן את המציאות הזו לחיים."  וכך קרה, אביטל לאחר 12 שנות נישואים עם בעל נרקיסיסטי, נמצאת אביטל במערכת יחסים בריאה ותומכת, יוצרת מוזיקה כפי שחלמה ומתגוררת עם ארבעת בנותיה.

משירה לאמונה:

אביטל התחילה את סיפורה כילדה שלמדה במסגרות חרדיות ודתיות שונות בשל שינויים שעברו על משפחתה,שינויים אלו השפיעו מאוד עליה  וגרמו לה לשנות את תפיסתה על הבורא כמה וכמה פעמים, אחרי שעברה ריפוי, גישתה של אביטל על היקום ואלוהים השתנתה. "ברגע שנבקש את הבורא - הוא פה." אומרת. "אנחנו לא באמת נפרדים ממנו, הוא הרי מופיע דרכנו כפי שהוא מופיע בכל בריאה בטבע. תתחילו לדבר איתו, בלי מתווכים, לא צריך סידור או דת כדי להרגיש אותו. בקשו ממנו את מה שאתם רוצים וחוו את זה מתרחש בגוף." אחד מדבריה החוזרים של אביטל הוא השבורא נמצא בתוכנו, שכל התשובות שהאדם מחפש, כבר נמצאות בתוכו. "ומוסיפה על דרכים שיעזרו להתחבר אליו. "אם גדלנו בהישרדות, אם לא הפנמנו שאנחנו אהובים ללא תנאי - לא נרגיש ראויים לעולם ולכן גם לא נגשים. " אומרת אביטל, ומדגישה את חשיבות הריפוי העצמי:"פרקטיקות הוליסטיות כמו מדיטציות, תטא הילינג, מיינדפולנס, עוצמת הרכות, יכולות לתמוך בתהליך. התשובות תמיד נמצאות מולנו, צריך רק לתבונן. הגשמה יכולה לקרות רק כשיש חיבור בין הרצון שלי לתודעה שלי, לאמונה תת מודעית עמוקה שזה אפשרי, ושאני ראויה.  השביל פותח בצעידה אל עבר אהבה עצמית ובתוכה הגילוי שאנחנו חלק מהבורא ושהבורא כולו אהבה ורוצה בטובתנו ורצוננו הוא רצונו. 

"אני מרגישה שהתרומה שלי לקהילה היא בלהסכים להיות אני" אומרת אביטל. "וזו הדרך שאני צועדת בה, וזו הדרך שאני מבקשת לעורר באחרים, את ההסכמה לזרוח את האור שלהם במלואו.

את המסע שאני עברתי אני מבקשת דרך השירים שלי ודרך השירה שלי להעניק לאחרים, להניע את האדם חזרה לעצמו, להשיב לעצמו את הריבונות על חייו, להתנתק מסביבה רעילה, לרפא את עצמו, להטמיע אמונות והרגלים חדשים, להציב גבולות בריאים, להקיף את עצמו בתמיכה ובהזנה מיטיבה, ולחתור למימוש ולהגשמה מתוך ידיעה שהוא אהוב ומושגח כל הזמן. מתוך כך יש אומץ ותעוזה אינסופית לפעול ולחתור אל עבר החלום ולהגשים את כל החלומות."


תרומה לקהילה:

"אני מרגישה שהתרומה שלי לקהילה היא בלהסכים להיות אני" אומרת אביטל. "הדרך שאני צועדת בה, וזו הדרך שאני מבקשת לעורר באחרים, את ההסכמה לזרוח את האור שלהם במלואו. בעולם שרובו מונע מתוך פחד, סטרס, שליטה, וכוח, רובנו נכנעים במהלך הדרך, מאבדים את היצירה שבנו ואת המתיקות של החיים וכורעים תחת הנטל." אביטל רואה את תפקידה כזמרת וכיוצרת כחלק משליחות. היא משתפת את סיפורה האישי דרך ההופעות שלה. גישתה מעודדת אנשים להתחבר לעצמם, לרפא את פצעי העבר ולממש את הפוטנציאל הטמון בהם.

הצלחה:

סיפורה המיוחד של אביטל, אינו מסתכם בהצלחה אחת, השמעת קולה, היכולת להראות את השינוי שעברה, והרצון לשנות, הם כולם כאחד, חלק מסיפור ההצלחה הייחודי שלה. היכולת של אביטל לרפא דרך שיריה מראה את רצונה האמיתי להיות שם עבור אנשים ונשים שעברו את אותה החוויה, ולחזור אל המקור, אל עצמם. לאביטל שני אלבומים: "האמיני" ו"מריצוי לרצון", היא מופיעה ברחבי הארץ עם הרכב נגנים אקוסטי, תוך שהיא זוכה לתגובות חמות לא רק על המוזיקה שלה, אלא על הפרסונה שמביאה איתה, והאור שמפיצה כשעולה על הבמה.  "הופעה מחשמלת", "מדהימה! את מוכשרת ברמות", "מקרינה הנאה וחופש באופן שבו את שרה". אביטל היא יוצרת מעוררת השראה שמשאירה את חותמה לא רק בשירים שלה אלא במסר הנפלא שמעבירה.

להאזנה לשיריה